Saltsjöbadsregattan: Drake största klass, Åreskutan i ledning

Idag har vi seglat första dagen av Saltsjöbadsregattan på Baggensfjärden i KSSS regi. Av fem olika klasser, var det glädjande att notera att draken var överlägset största klass med 19 anmälda och 17 på startlinjen. En bra start på säsongen.

Det var bra vind i princip hela dagen från väst. Allt från 4-7 m/s kunde man gissa under dagen. Baggen visade väl upp en del klassiska drak av utmanande skift, men samtidigt kunde man notera att vissa båtar konsekvent var i toppen.

Leffe, Owe och Oscar på Åreskutan (SWE 357) visade upp en solid form med 1,2,3 och 6:e plats. Tätt föjd av ”Linnea” (Winberg, Nogen, Cassö) med 2, 2, 4 och en 12:a. Totalt 8 poäng med en borträknade. Därefter är det bara två poäng till Gutta, Gurra, Danne (SWE 359).

Det var en härlig dag med solsken, vind och bra starter av tävlingsledningen som klart prioriterade snabba starter och högt tempo framför perfekta vinklar. Så får vi hög aktivitet och härliga kappseglingsdagar.

Imorgon har vi två av sex race kvar, så det finns fortsatt möjlighet för resten av oss!

Vid pennan,
Patrik

Se resultat här

21 maj, 2011 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.