ADC GP 2 Rutgerson Marstrand Cup

Under föregående helg, juni 18-19, kring Marstrandsön har nu den andra av fyra Audi Dragon Cup Grand Prix seglingar genomförts. 12 startande drakar på startlinjen med överlag svaga vindar har vi lärt förstå. Följande reportage från vinnande besättningen på ”Bendira” :

Andra GP i Audi Dragon Cup seglades i helgen ute på Marstrandsfjorden, ett samarrangemang med Marstrands segelsällskap, Rutgersson Cup och Audi Dragon Cup för Drakklassen.

Segling under två dagar i lätta vindar och som vanligt trixiga strömmar i vattnet utanför fästningen. Med ett startfält på 12 båtar inkl en gäst från Norge så blev det intensiva och spännande tävlingar där ledningen växlade flera gånger under racen. Undanvindarna blev en extra utmaning och oftast avgörande i den hårda medströmmen.

Vi på Team Bendira med Johan Norén , Göran Alm och Martin Pålsson fick till sist lyfta seger Champagnen vilket känns väldigt ”gött”! Det är verkligen en stor utmaning att få segla Drakklassen i allt större startfält, förra helgen på Baggen 25 båtar och nu på Marstrand 12 båtar. Audi Dragon Cup bidrar till att locka fler seglare till Drakklassen vi fick se vår gamla båt SWE 303 med grabbarna från Lidköping på banan men också åter igen en prova på besättning i SWE 363. Mycket kul!

Audi Dragon Cup bidrar verkligen till att locka fler seglare till klassen vilket ger större startfält och hårdare konkurrens. Allt detta behöver vi för att lyckas ännu bättre internationellt vilket är i linje med Team Bendiras målsättning. Att dessutom Audi ordnar fantastiskt trevliga arrangemang på land ger en extra krydda till Draksegling.

Well done Audi fortsätt så!

​Vi tackar Marstrand Segelsällskap för väl genomförda seglingar. Vi ser nu fram emot ett osedvanligt välbesökt SM i Båstad som tredje delsegling i Audi Dragon Cup.

Vid pennan,

Patrik

Resultat ADC GP2

26 juni, 2011 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.