Sandhamn Race Week: LEA tar guld!

I helgen kämpade ett flertal drakar om ära och priser ute runt Sandhamn i den 3:e versionen av Sandhamn Race Week. 11 drakar var anmälda, men endast 9 hittade till startlinjen (dock inte alla dagar). Det var synnerligen tuffa men härliga omständigheter, med vind varje dag och oftast 7 m/s eller mer och nordligt och nio genomförda race. Prövande för de flesta av oss, men alla verkade behärska omständigheterna.

LEA ledde efter första dagen med 2 poäng. Trots att vi på Lumme försökte vårt bästa genom tre första placeringar andra dagen, räckte det inte till mer än en andra plats (men ett uppskattat Daily First). Tredje dagen och det sista av 9 race, blev dock LEAs serie för stark för oss alla och tog hem en välförtjänt första plats, 3 poäng före oss på ”Lumme” och ytterligare 2 poäng före ”Ming”.

Det gladde oss lite extra att ytterligare en ny besättning har hittat till drakklassen, från 5M, genom Fredrik Marelius med besättning. Välkomna till klassen och vi hoppas denna första genomkörare gav inspiration för resten av säsongen.

Vi tackar KSSS som gjorde ett mycket bra jobb med korta banor och snabba växlingar mellan racen. För de som hade VHF har jag förstått att de även ursäktade fadäsen mellan de två olika banorna på måndagen. Vi kommer gärna tillbaka till Sandhamn!

Vid pennan,

Patrik

För resultat se www.ksss.se eller bifogad fil: Resultat SRW 2011

4 juli, 2011 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.