SM i Båstad: Christensen vinner SM, ”Ming” svenska mästare!

Ett spännande, utmanande och överlag lyckat och välbesökt SM är avslutat!

Båstad visade upp en utmanande sida vad gäller vindar som både torsdag och fredag stod från sydost, rakt över Hallandsåsen. På lördagen fick vi dock smaka på lite mer traditionellt sydvästlig vind och lite mer skvalp! Vinden pendlade mellan 3-6 m/s de flesta dagarna.

Med 44 båtar till start, inklusive 8 från Danmark och ett bidrag från Finland, var det välfyllt på startlinjen likväl som i den charmiga, inre hamnbassängen. Vi låg väl synlig för alla som ville lära mer om draksegling och mycket bekvämt nära den första ölen efter målgång!

Efter att ha inlett med en spik i första racet samt även avslutat med ytterligare en första placering på det sista och sjunde racet, och en i övriga stark serie, gick Europamästaren Jens Christensen med Kim Andersen samt Anders Bagger ombord på DEN 399 iväg med segern på årets Svenska Mästerskap. Ett stort grattis till gänget på ”Out of Bounce”!

Därtill var det tätt med danskar på listan, med HKH Prins Fredrik på en stark andra plats, Sören Perhson på tredje samt Lars Henriksen på fjärde plats.
Svensk Mästare blev Jacob Wallenberg med Sputte Baltscheffsky, Carl-Johan Friis och Magnus Baltscheffsky (sista dagen) på en stark och övertygande 5:e plats. ”Ming” ledde SM inför sista dagen, men fick tyvärr en ”Blackflagg” i 6:e racet, varvid de blev tvugna att räkna en 19:e plats från fredagen i en i övrigt mycket stark serie om: 3,4,4,7,7. Ett stort grattis och HURRA! för våra nykorade Svenska Mästare!

Därefter smet ytterligare två danskar in på resultat listan, tätt följt av ”Bendira” (Pålsson, Noren, Mattson) på 8:e plats och därmed 2:a bland svenskarna och ”Åreskutan” (Carlsson, Heijne, Wedsjö) på 9:e plats (och därmed bronsplats bland svenskarna).

Jag tror och hoppas att alla lämnade Båstad med positiva och inspirerande minnen från SM 2011. Vi tackar även Sailing Båstad för ett väl genomfört evenemang, både till sjöss och på land, samt Whyshore som på ett superbt sätt ramade in vårt SM tillika tredje delseglingen i Audi Dragon Cup. Nu ser vi fram emot ett stort deltagande i vårt sista delsegling i ADC i Stockholm Aug 27-28.

Vid pennan
Patrik

P.S. Läs mer, se bilder, studera ”tracking” och se hela resultatet på www.sailingbastad.se

Bifogat resultat här: SM slutresultat

9 augusti, 2011 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.