Audi Dragon Cup: ”Lumme” segrar, tätt följd av ”Bendira” och ”Ming”

I lördags genomfördes den avslutande Grand Prix seglingen (nr 4) i drakarnas Audi Dragon Cup (ADC) på Baggen i Saltsjöbaden. 18 drakar fanns på plats vid startlinjen, inklusive ett ekipage från Göteborg. Inför sista delseglingen (efter GP 1, Pelle Gedda Cup, GP 2 Marstrand Cup samt SM i Båstad) var det nära i resultatlistan. Då de tre bästa av fyra delseglingar räknas ihop i totalen fanns det fortsatt utrymme för omplaceringar och alla poäng var viktiga denna dag.

Kring Audi Dragon Cup har ansatsen varit många och därmed lite kortare race per dag. Lördagens propaganda väder, med 6-8 m/s från SO i strålande solsken innebar att vi hann med hela 5 race under dagen. ”Bendira”  (Påhlsson, Alm och Norén) SWE 341 från Göteborg och ”Ming” (Wallenberg, Baltscheffsky & Gross/Friis) SWE 345 var 1:a respektive 2:a inför sista GP:n med ”Lumme” (Johansson/Salén/Salén) på en tredje plats.

Dock var det ”Lea” (Johansson, Walker, Arden/Krantz), ”Lumme” och ”Sweet Alice” (Liljeblad & Co) som hade den bästa dagen. På delad poäng (7 p) landande ”Lumme” och ”Lea”, följt av Sweet Alice som trea på 12 p. Med en spik i lådan mer än ”Lea”, lyckades dock gänget på ”Lumme” med minsta möjliga marginal ta hem segern i GP 4. Då ”Bendira” landade på en 4:e plats i GP 4 samt ”Ming” på en 6:e plats innebar detta dock även förändringar i cupens total. Med endast en, men uppskattad (!,) poäng lyckades ”Lumme” även ta hem totalsegern i Audi Dragon Cup före Göteborgarna ombord på ”Bendira”. På bronsplats, endast 1.5 poäng efter vinnarna, hittar man därefter de svenska mästarna på ”Ming”.

Med 52 båtar som totalt deltagit på någon av årets fyra cupseglingar, och inte minst med hela 44 båtar på SM i Båstad, var denna sista GP segling en förträffligt avslutning på
en lyckad Audi Dragon Cup. Inte minst tycker vi på ”Lumme”!

På kvällen genomfördes en trevlig prisceremoni för GP 4 samt för cupen som helhet, till sprudlande dryck levererad av Pol Roger. Prisbordet med generösa bidrag från Audi, Sjöö & Sandström, North Sails samt Sail Racing inspirerade! Därefter följde en härlig regattamiddag på Sune Carlssons båtvarv, genom Whyshores försorg. Där deltog då även de båtar som under dagen utkämpat bataljen ”Ägnö Classic Dragon Race”.

Stämningen var god och inspirationen hög inför nästa Cup 2012 !

Vid pennan,

Patrik

Audi Dragon Cup 2011. Slutställning topp 10. (Se även www.audidragoncup.se).

1. SWE 369 Lumme 8p
2. SWE 341 Bendira 9p
3. SWE 345 Ming 9,5p
4. SWE 359 Lea IV 16,5p
5. SWE 358 Sweet Alice IV 18,5p
6. SWE 364 Déjà Vu 22p
7. SWE 194 Galejan II 24p
8. SWE 363 Amarona 26p
9. SWE 352 HighTimes 32p
10. SWE 340 Dorrit XV 34,5p

 

29 augusti, 2011 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.