Dansk trippel i Båstad. 5i12 blev Svenska Mästare.

12

Årets SM i Båstad började med en uppvisning första dagen av Jørgen Schönherr och hans danska besättning på African Queen. I strålande solsken, 40 båtar på startlinjen, i vindar mellan 4-7 m/s från väst spikade man alla tre seglingarna. Svårseglat tyckte många, lättseglat tyckte Schönherr…

Andra dagen bjöd på betydlig lättare och prövande vindar från syd. Två seglingar hann genomföras innan ett åskväder med regn och vindar upp till 19 m/s drog in över banområdet. Bäst för dagen var de regerande svenska mästarna på Lumme med en 2:a och en 3:e plats.

2

14

Inför sista dagens seglingar stod slutsegern mellan de danska båtarna African Queen och Out of Bounce. Båda besättningarna med en drös EM och VM guld hemma i prishyllan. Jakten på de svenska mästerskapsmedaljerna stod främst mellan Lumme från KSSS och 5i12 fån GKSS. Men även Linda och Sweet Alice hade en bra chans på titeln. I hårda västliga vindar på 10-13 m/s och hög sjö visade 5i12 med en spik i första och en 3:e plats i andra att man ville ha med sig SM-tecknen hem till Göteborg. Martin bidrog dock med lite dramatik i sista seglingen då han spolades överbord vid en ofrivillig kinesgipp…

5

Stort grattis till Martin Pålsson, Klaes Mattson och Göran Alm till SM guldet! Silverplaketterna gick till Lumme med Olle Jo Johansson, Patrik Salén och Staffan Salén och bronset till Linda med Peter Bergman, Stefan Löhr och Henrik Söderberg.

Regattans prispall fylldes dock enbart av danskar. Vann gjorde African Queen med Jørgen Schönherr, Jan Eli Gravad och Peter Blakskjær. Tvåa blev Out of Bounce med Jens Christensen, Kim Andersen och Christian Videbaek. Och på tredje plats Tre Bukke Bruse med Philipp Skafte-Holm, Søren Pehrsson och Mark Flindt.

Se hela resultatlistan här.

Totalställningen i Audi Dragon Cup efter 3 Grand Prix här.

Bilderna är tagna av Sailing Båstad.
Se bildspel (i Bilder) här.
Se ännu fler bilder från Sailing Båstad här.

Klicka på bilderna nedan för större storlek.

7

23

25

1

3

Båstad2

13

21

19

17

20

10

4

28

16

6

12 augusti, 2013 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.