Anmälan till VM och EM 2015

Hej Drakvänner,

Enligt IDA’s ”Championship Rules” (VM och EM) skall de nationella förbunden anmäla till arrangören (och IDA) vilka båtar som förväntas deltaga senast 3 månader innan mästerskapet. Detta för att arrangören inte kan hålla reda på vilka som har kvalat in och betalat medlemsavgift för respektive land. Sedan ska varje enskild ”godkänd” deltagare som vanligt anmäla sig själv till regattan.

VM i La Rochelle 4-12 juni.
Sverige har 10 platser. Om fler än 10 vill åka på VM gäller Svensk Drake Ranking 2014 som uttagning. Senast 28:e februari behöver Svensk Drakklubb veta vilka av er som vill åka till VM.
Meddela oss genom ett mail från hemsidans Kontaktsida och uppge segelnummer, båtnamn och rorsman.

EM i Båstad 31 juli-8 augusti.
Sverige har 10 platser, plus 2 extra platser tack vare att Liljeblad och Pålsson ligger topp 20 på IDA’s ranking. Som värdnation kan Sverige dessutom tilldelas upp till 5 platser extra av IDA beroende på antalet deltagare i Båstad. Hur det blir med dessa extra platser får vi ingen information från IDA förrän de får en indikation över intresset för EM. Dvs tidigast 3 månader innan EM när de nationella förbunden ska föranmäla sina repektive länders deltagare. Och senast efter att anmälningstiden till EM gått ut.

Precis som för VM är det Svensk Drake Ranking 2014 som gäller som uttagning. För att vi ska ha ett så bra underlag som möjligt i dialogen med IDA tänkte vi redan nu kolla av intresset från topp 20 på Svensk Drake Ranking 2014. Till att börja med vill vi veta så snart som möjligt om ni 12 som är klara för EM har för avsikt att delta. Och sedan vilka av er på platserna 13 och uppåt som vill delta om IDA tilldelar oss fler platser.
Meddela oss genom ett mail från hemsidans Kontaktsida och uppge segelnummer, båtnamn och rorsman.

SM i Båstad 29 juli-1 augusti.
Bara en liten påminnelse om att årets SM lär bli lite utöver det vanliga både vad gäller deltagarantal och internationell konkurrens. Vi återkommer med mer info om detta och annat smått och gott angående säsongen 2015.

Seglarhälsningar,
Svensk Drakklubb

16 februari, 2015 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.