Ming bäst på Baggen första dagen

En kallfront och 7-10 m/s från sydost utmanade besättningarna under första dagen av klassiska Pelle Gedda Pokalen på Baggensfjärden. 4 seglingar genomfördes i snabbt tempo där det bjöds på flera jämna målgångar med bl.a. 5 båtar inom 15 sekunder. Team Ming med Jacob Wallenberg, Gurra Krantz och Carl-Johan Friis leder efter första dagen knappt före Team Lumme och Team Still Crazy.

På väg ut mot dagen första start samlades alla drakarna framför familjen Staffan Larsvalls hus för en tyst minut och kransläggning. Vinnaren i den första seglingen tilldelades dessutom en pokal från Staffans egen prissamling, skänkt av familjen Larsvall, för att extra hedra Staffans minne.

Direkt efter seglingarna drog Chef Gurra igång grillen och med tillhörande stärkande drycker blev blöta seglare både varma och glada.

IMG_5300

Pelle Gedda 2015 dag ett

IMG_5304
En nöjd regattageneral efter första dagen!

30 maj, 2015 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.