Pelle Gedda Pokalen, NM och SM 2016.

pelle-gedda-pokalen

Hej Drakvänner,

Vårsäsongen i Danmark startade redan för en månad sedan med Öresundsregattan och sedan Danska Mästerskapen förra helgen http://www.segladrake.se/2016/05/24/stark-sasongstart-for-5i12/)

Nu i helgen startade också säsongen på ostkusten med klassiska Saltsjöbadsregattan på Baggensfjärden. 5 seglingar avverkades och regattan avgjordes först i sista seglingen där ”Nanna” med Jonas Wahlström Anders Bäckström och Peter Bäckström spikade och vann med minsta marginal före ”Classmates” och ”Lumme”. Extra kul att en ny besättning gjorde debut i drakklassen och när Thomas Gross, Tom Gross och Mangnus Castenfors blivit varma i kläderna får vi alla se upp! Tidigare i år gjorde även Henrik Edman, Leif Möller och Peter Edman debut på Öresundsmästerskapen och vann helt fräckt den första seglingen!

Nedan en liten påminnelse om anmälan till våra tre rankingregattor 2016.
Information om rankingregattor går alltid att hitta i högerspalten. Bara att klicka på respektive bild.

Pelle Gedda Pokalen 4-5 juni, Saltsjöbaden (Ranking #1).
För er som vill ha era namn förevigade på den klassiska pokalen är det inte för sent att anmäla sig. För de västkustdrakar som eventuellt tröttnat på saltvatten och aldrig smakat på ”Gurras Grill” kan det vara värt en omväg. Och ostkustdrakar som tänkt hålla sig på hemmaplan i år kan ju passa på att rigga och lufta draken inför SM i Sandhamn senare i sommar.
Mer information, anmälan och Notice of Race finns på vår hemsida här.

Apply Emtunga Nordic Dragon Championship 16-19 juni,
Marstrand, Ranking #2.
Hög tid att anmäla sig till NM. Sista anmälningsdag 4 juni.
Att segla i Marstrand minst en gång om året borde gälla även för sötvattenseglare. I år blir utmaningen på de klassiska vattnen utanför Marstrand extra utmanande då flera av de bästa drakarna från våra nordiska grannar lär dyka upp på startlinjen.
Mer information, anmälan och Notice of Race finns här.

SM i Sandhamn 11-13, augusti Ranking #3.
I år blir Drake enda SM klassen i Sandhamn vilket betyder att vi får en egen bana. Samtidigt samlas Skandinaviens vackraste klassiska yachter för att segla Baltic Master Cup 2016 i Sandhamn. Så det blir mycket vackert att titta på vid bryggan och ni med trädrakar kommer att smälta in fint.

Anmälan göres senast 31 juli på KSSS hemsida här.
Inbjudan och Notice of Race med mer info om bl.a. sjösättning och bogsering publiceras där inom kort.

29 maj, 2016 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.