Nanna vann Silverasken och Oktoberpokalen!

oktoberpokalen-2016_s

En spegelblank Baggen inspirerade de inhyrda arrangörerna från Bayern ”Leffe, Bagi und Patrik” att tidigt flytta fokus från segling till lördagens After Sail på Sune Carlsson Båtvarv. Stora båthallen var pyntad för Oktoberfest med öl, bratwurst, surkål, semeln och tillhörande musik och de drygt 150 seglarna verkade inte sakna seglingen allt för mycket efter några bayer…

Sune själv var som vanligt på plats tillsammans med Börje Larsson och kunde berätta historier om Oktoberpokalen från början av 60-talet. Vid söndagens seglingar kunde man dessutom se både Sune och Börje ombord på starbåtarna.

Pga av vindbristen på lördagen fick kampen om Silverasken, som alltid avgörs på en lördag, flyttas till söndagen. Lite snopet för de drakar som bara fått permis hemifrån att segla på lördagen men desto roligare för de flitigare drakseglarna som nu hade två priser att segla om på söndagen. Väl där visade ”Nanna” med Jonas Wahlström, Anders Bäckström och Peter Bäckström med tre spikar att de ville ha Silverasken mest av alla! Två blev ”Nova” med Göran Edin, Sven Matton och Johan Haausum. Trea kom ”Hummern” från GKSS med Lasse Fisk och hans goa makrillar.

Tack KSSS och familjen Carlsson för ett fint arrangemang.
50 deltagande båtar i fyra klasser ställer krav på arrangör och tävlingsledning.
Stort tack till Leffe Carlsson och hans crew på vattnet som skötte seglingarna galant!

Mer info och resultat på KSSS hemsida här.

sune-und-die-lederhosen_3
No comments…

oktoberpokalen_aftersail_s
Oktoberfest hos Carlssons

26 september, 2016 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.