Saltsjöbadsregattan: Sweet Alice segrar, Lea säkrar silver, Klunk 3:a

Ytterligare en underbar regatta dag. Med fyra avverkade seglingar på lördagen, kvarstod endast två på söndagen. Idag var startfältet ännu starkare med KG Löhr även på startlinjen, vilket innebar 18 drakar sista dagen.

Sydlig vind, 5-6 m/s (någon by på 7 m/s) uppskattade vi på ”Lumme” och återigen strålande sol. Tävlingsledningen visade än en gång på sin mycket uppskattade inställning till banseglingen. Lika effektivt och klart som på lördagen kördes de 5 klasserna på de två banorna. Om någon klass var alltför ivrig, blev det snabbt svartflagg på andra starten. Detta uppskattade samtliga seglare.

Hans Liljeblad & Co på SWE 358 visade att de snabbt blivit varma i kläderna och trivdes uppenbarligen bra med vindförhållande. Två glasklara spikar (även om vi försökte ivrigt att hålla dem bakom oss i första racet). Dock var det inga poängs skillnad till tvåan, Lea med Gutta, Danne och Gurra, men en klar och välförtjänst seger till Sweet Alice. Tredje platsen kneps av de tidigare svenska mästarna på Klunk (Bergman, Löhr, Lundqvist).

Dock var det ständiga nära bataljer (någon gång alltför nära!) genom hela fältet som tyder på hög lägsta nivå i svensk drakklass. Det blir en sannerligen rafflande säsong!

Tack KSSS för en bra regatta. Grattis Sweet Alice till segern. Väl mött på Pelle Gedda Juni 11-12.

Vid pennan,
Patrik

Se resultat här.

22 maj, 2011 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.