Pelle Gedda Cup 2011.

I helgen genomfördes årets första delsegling/Grand Prix inom Audi Dragon Cup genom den traditionsrika regattan Pelle Gedda Cup, tillika första rankingseglingen för året. Inte mindre än 24 båtar kom till start, inklusive två ekipage från Göteborg genom ”Bendira” och ”Galejan II”.

På Sune Carlssons båtvarv, genom Leif Carlssons försorg, fick drakseglarna en utmärkt bas för sin helgaktivitet och tack vare Whyshores engagemang fick Audi Dragon Cup en synnerligen inspirerande inramning. ADC formatet är tänkt att bjuda på ett något mer intensivt kappseglingsformat och med 4 seglingar dag 1 samt 5 ytterligare seglingar på söndagen, levererades detta med råge.

Vindarna var utmanande på klassiskt Baggen-manér. Lördagen stod brisen om 4-5 m/s från nära nog rakt ostligt, för att vända närmare 180 grader på söndagen till 5-6 m/s från väst. Seglarna fick en prövande stund på den skiftande banan. Seglingsledningen gjorde ett strålande jobb med att justera banan efter de rådande förhållandena och höll högt tempo på starterna. Tidigt under både lördagen och söndagen seglingar fick den svarta flaggan användas då samtliga drakar hade bråttom ut på banan!

Första dagen var det en av klassens mest aktiva drakar genom ”Sweet Alice IV” som visade hur Baggen skulle tämjas. Med en av fyra seglingar borträknade (en BFD), så ledde de starkt med serien 1,3,3 (7 p) före ”Åreskutan” på 10 poäng och ”Ming” på 15 poäng. Dock skulle söndagen vara minst lika utmanande. Detta hanterades skickligast av alla av ”Ming” som hade lägsta poäng under söndagen, vilket säkrade totalvinsten. Detta 3 poäng före ”Lumme” på andra plats med samma poäng som bronsmedaljbåten ”Åreskutan”. Därefter landade ”Sweet Alice IV” på en 4:e plats och göteborgsdraken ”Bendira” på en 5:e plats. (Not: Dock hägrar en protest som i skrivandes stund inte är helt utagerad, så vi får återkomma med det slutgiltiga resultatet inom kort).

Vi väljer ändå att gratulerar Sputte, Carl-Johan och Magnus till en storartad och välförtjänt insats!

Vi vill också passa på och tacka samtliga sponsorer och partners som ställt upp att förgylla vår cup och skapa extra bra förutsättningar för att draken skall växa sig allt starkare som klass. Audi, Sjöö & Sandström, Sail Racing, Robline, Pol Roger och North Sails bidrog alla till prisbordet på ett inspirerande sätt.

Slutligen tack till alla funktionärer och Whyshore som möjliggjorde att detta blev den mest uppskattade Pelle Gedda Cup på länge med rekord deltagande! Det var även mycket uppskattat att Pelle Geddas dotter, Coco Unger, hade möjlighet att vara delta som prisutdelare av denna klassiska trofé!

Väl mött på Marstrand nästa helg för ADC GP 2, tillika Rutgerson Marstrand Cup!

Vid pennan,
Patrik

Resultat Pelle Gedda 2011

3 juni, 2011 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.