Danskt i topp vid NM i Båstad

Regattan vanns av African Queen med den flerfaldige Gold Cup mästaren Jörgen Schönherr vid rodret. Tvåa blev Sweet Alice med Hans Liljeblad, Johan Hedberg och John Magnusson. Trea blev förra årets europamästare Jens Christensen från Danmark i Out of Bounce.

Sex seglingar genomfördes i vindar mellan 3–10 m/s. Sydliga vindar från Hallandsåsen dominerade vilket gjorde banområdet mycket svårseglat. Sailing Båstad genomförde trots detta en mycket välorganiserad regatta.

NM ingick i Audi Dragon Cup och en rafflande slutuppgörelse väntar nu på Riddarfjärden den 21-23 september där kampen om cupens förstaplacering ser ut att stå mellan Team Linda, Team Sweet Alice och förra årets totalvinnare Team Lumme.

Se hela resultatlistan här.

Se ställningen i Audi Dragon Cup inför finalen på Riddarfjärden här.
Observera att en regatta av fem får räknas bort.

28 augusti, 2012 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.