Säsongen 2013 börjar sannolikhet lite senare än vanligt med DM 23 – 26 maj i Dragör!

Det populära Douarnenez Grand Prix har senarelagts 2013. Som en följd av detta, har det varit nödvändigt att ändra tiden för det Danska Mästerskapet 2013, som vi redan har inbjudits till. Detta genomförs nu den 23 – 26 maj 2013 i Dragör. Sedan tillkomsten av Öresundsbron, har Dragör som ligger strax söder om Köpenhamn, återgått till att bli det fina och gemytliga samhälle, som det var i min ungdom när vi ofta seglade över dit för att ha lite kul. Där finns ett antal restauranger, butiker och vackra gamla korsvirkeshus. Enligt inbjudningen finns det dessutom en charmerande gammal marina som tar emot seglarna.

Ett antal välkända danska drakseglare har Dragör som hemmahamn, och drakseglaren Sören Hvalsö är ordföranden i Dragör Seglarklubb. Alla deltagare från Sverige och Norge kan räkna med att vara i goda händer där och kan se fram emot en välordnad och trevlig regatta. I årets DM deltog 7 svenska Drakar, och många danska Drakar har varit med i förra årets SM och i årets NM i Båstad. Ett antal danska Drakar var också med i den olympiska jubileumsregattan och SM 2012 i Nynäshamn. Målet är att vidareutveckla vårt nordiska kappseglingssamarbete ytterligare och att åter få också ett lika stort utbyte i kappseglingarna med våra finska och norska seglare i drakklassen som förr.

Planeringen av kappseglingsprogrammet för 2013 har påbörjats så smått och behandlas som vanligt på årsmötet i november. Lite återstår dock ännu i årets kappseglingsprogram, nämligen närmast Dragon Gold Cup i Kinsale Yacht Club i Cork på Ireland med minst två svenska Drakar som deltagare. Men vi har ju också finalseglingen i Audi Dragon Cub på Riddarholmsfjärden den 22-23 september som ger ett utomordentligt tillfälle att visa Draken i större sammanhang. En del av våra drakseglare fortsätter sedan som vanligt under vinterhalvåret i Medelhavet och Cascais.

1 september, 2012 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.