Hemmaseger i Weymouth

Photo Michael Austen

Med endast en poäng till godo vann GBR 758 med Klaus Diederichs, Andy Beadsworth och Jamie Lea VM 2013 på hemmavattnen utanför Weymouth. Tvåa blev Andrey Kirilyuk (RUS 76) och trea årets Gold Cup vinnare Markus Wieser (UKR 7). Bästa svenska båt blev High Times med K-G Löhr, Martin Rubäck och Jesper Bendix på en hedrande 24:e plats i det 77 båtar starka startfältet. Att döma av rapporterna så var förhållandena svårbemästrade med skiftande vindar och starka strömmar. Läs gärna Martin ”Stavros” Paynes rapporter på IDA’s hemsida (länk nedan).

Och om någon behöver påminnas om att Drake är en klass som alla kan segla är det intressant att notera från VM:
Yngsta deltagare – Will Heritage – 12 år
Äldsta deltagare – Gordon Ingate – 86 år
Yngsta rorsman – Charlotte Ten Wolde – 21 år
Bästa kvinna – Alina Dotsenko – 2:a plats (23 år)

Resultat

Rapporter från ”Stavros” på IDA’s hemsida

Bilder

Facebook

Youtube

VM:s hemsida

Live tracking

16 september, 2013 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.