Sweet Alice vs High Times i Marstrand

apply-emtunga-cup-2014

20 drakar mötte upp till årets andra rankingregatta Apply Emtunga Cup i Marstrand. På lördagen seglades 4 seglingar med skiftande vindar både i styrka och i riktning och en stark sydgående ström. Första seglingen bjöd dessutom på extra dramatik i form av ett mastbrott och en vattenfylld båt (!). Bäst efter första dagen var SWE 358 ”Sweet Alice” följda av SWE 389 ”High Times” och SWE 369 ”Lumme”.

Andra dagens 2 seglingar avgjordes i strålande sommarväder och lätta sydvästliga vindar. Den fortsatt sydgående strömmen (medström) gjorde att det blev en utmaning för startfältet att starta på rätt sida om startlinjen. ”High Times” spikade första seglingen med ”Sweet Alice” på 4:e vilket gjorde ställningen helt jämn mellan dessa två inför sista seglingen.

”Sweet Alice” med Hans Liljeblad, Johan Hedberg och John Magnusson svarade dock med en spik i sista seglingen och vann därmed regattan före ”High Times” med KG Löhr, Jesper Bendix och Sture Sundén. ”Lumme” med Olle Jo Johansson, Fredrik Heine och Stellan Gross knep tredje platsen före SWE 394 ”Miss Octane” med Leffe Carlsson, Thomas Gross och Tom Whitmore och SWE 320 ”Snurre Sprätt” på 5:e platsmed Per Skoglund, Björn Österblom och Claes-Göran Hagström.

Se hela resultatlistan här.

Ställningen efter två regattor i Svensk Drake Ranking 2014

16 juni, 2014 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.