5i12 försvarade Mästerskapet!

Foto Oskar Kihlborg

Svenska Mästerskapet i Drake har haft olika vinnare de senaste 12 åren. Säkert ett rekord i sig. Att det blev Martin Pålsson, Göran Alm och Johan Noren i ”5i12” som bröt trenden och dessutom försvarade sitt SM guld från i fjol var kanske ingen högoddsare. Men rättvist tycker säkert Johan som inte seglade förra året då istället Klas Mattson ingick i besättningen. Grattis ”5i12”!

”5i12” utmanades först och främst av ”Sweet Alice” med Hans Liljeblad, Johan Hedberg och John Magnusson som mycket väl hade kunnat vinna mästerskapet där sista seglingen blev en rysare. Nu skiljde det 3 poäng till slut. 3:a i regattan blev bästa utländska båt GER 1150 med Michael Smidth, Mario Wagner och Malte Philipp. 4:a blev ”High Times” med K-G Löhr, Martin Rudbäck och Jesper Bendix som därmed också knep bronspengen på SM.

Mästerskapet präglades av strålande (såklart) sommarväder och fina vindar utanför Sandhamn som avslutades med gemensam regattamiddag för alla klasserna på lördagen. Drakklassen hade dessutom en fin kväll vid Havsörnstornet arrangerat av Havsörnarna och Svensk Drakklubb (se nedan).

Och ett stort tack till Tom Gross för att du på ett lysande sätt hoppade in som stand in för mig på Lumme och utan tidigare drake erfarenhet levererade både båt och besättning helt oskadda och dessutom till en mycket hedersam placering!

Slutresultat se här.

Slutställning Svensk Drake Ranking 2014 se svensk-drake-ranking_ 2014

drake_sm_sandhamn_2014

11 augusti, 2014 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.