Silverasken till Lumme

silverasken_1

KSSS Höstcup genomfördes på lördagen i strålande sensommarväder på Baggensfjärden. Kampen i drakklassen om första inteckningen i det legendariska vandringspriset Silverasken blev dramatisk. SWE-378 Lea, Swe-341 Nanna och SWE-369 Lumme kunde alla vinna inför fjärde och sista seglingen.

Lumme med Olle Jo Johansson, Patrik Salén och Fredrik Heine avslutade med en spik och vann före Lea med Gutta Johansson, Gurra Krantz och Magnus Liljedahl och Nanna med Jonas Wahlström, Anders Bäckström och Peter Bäckström på tredje plats.

Grattis till Niklas Edler med besättning som testade på att segla drake för första gången. Vi hoppas 4:e platsen gav mersmak!

Resultat på KSSS hemsida här

Regattamiddagen på lördagskvällen i stora båthallen hos Sune Carlsson Båtvarv blev extra hög i tak då inte bara deltagande besättningar utan alla drakseglare, anhöriga, race crew och vänner till drakfamiljen var bjudna. Extra stort tack till kalas-generalen Gutta och hans adjutant Olle Jo som med bistånd av grillmästare Gurra och varvs-sponsorn Leffe gjorde det hela möjligt.

Under kvällen berättade Gutta om det nya, och dyrbara, vandringspriset Silveraskens fantastiska historia!
Jörgen Sundelin var på plats och kunde intyga att det mesta var sant…

Många av drakseglarna deltog sedan på söndagen i olika båtar i Bart’s Bash, ett försök att slå världsrekord i bankappsegling under en dag (21 september) till minne av engelsmannen Andrew “Bart” Simpson som omkom ombord på den svenska America’s Cup båten Artemis.

silverasken_2

silverasken_3

silversaken_4

23 september, 2014 | Inlagt i Nyheter. Permalänk till inlägget.